Masážny valec (alebo foam roller) - prečo ho zapájať do cvičenia?

Určite viete, že cvičenie je základom zdravého životného štýlu a fyzickej kondície, ale vedeli ste, že existuje jednoduchý spôsob, ako zlepšiť výsledky vašich tréningov a zároveň minimalizovať riziko zranení? Ide o techniku nazývanú rolovanie. Prečo by ste ho mali zaradiť do svojho civčebného programu a ako môže posilniť vaše zdravie a kondíciu?

Ako to funguje? 

Na povrchu svalov sa nachádza fascia. Tá predstavuje akýsi obal svalov. Fasciálne reťaze prepájajú takmer celý svalový systém v našom tele. Stuhnuté fascie (prilepené na sval) ovplyvňujú postúru, funkciu svalov či ich elasticitu, čo môže spôsobovať diskomfort. Práve preto je myofasciálna masáž - rolovanie veľmi dôležitá najmä pred tréningom. Rolovaním mechanicky dokážeme ovplyvniť funkciu svalov a prirodzene aj mobilitu kĺbov, kedže každý náš sval prechádza cez jeden alebo viac kĺbov. Rolovanie slúži aj k uvoľneniu spúštavých bodov (trigger pointov), čo znamená, že myofasciálna masáž je tak trochu nekomfortná a bolestivá. Na rolovanie sa používajú najmä penové valce rôznej veľkosti a tvrdosti alebo loptičky.

masážny valec | foam roller | rolovanie

Rolovanie pre zdravie, pohodlie a optimálny výkon 

Nepodceňujte silu tejto jednoduchej, ale zároveň efektívnej techniky. Pridajte rolovanie do svojho civčebného plánu a pocítťe rozdiel vo vašom tele. 

Máte otázky?
Napíšte alebo zavolajte :)

Našou prioritou je individuálny prístup ku každému klientovi 
a komplexné riešenie problému. 

Máte otázky?
Napíšte alebo zavolajte :)

Našou prioritou je individuálny prístup
ku každému klientovi

komplexné riešenie problému.